Equip Espeleologia (EEP)


QUI SOM?

.

Tot va començar a la dècada dels 80 del segle passat, quan un treball de biologia per l’institut i la curiositat d’una colla d’amics adolescents els va portar a descobrir l’espeleologia.

.

Amb un casc de ‘paleta’ i la llum d’una ‘lot’[1] amb pila de petaca, van recórrer gran part dels secrets ocults de Rec Ses Gralles, d’uns ­­23m de fondària, situat a Begur, i fer algun intent amb la verticalitat, sense gaire èxit!

.

Amb el temps i després de formar-se en tècniques de progressió vertical amb corda, van fundar a principis dels 80,  l’EEP (Equip d’Espeleologia de Palafrugell). Les aventures varen anar creixent i conquerint noves cavitats. Pou de la Calella -60 m. a l’Estartit, Puech Negre -400 m. a Millau – Massís Central francès, Aven de l’Hydre de -400 m a Opoul-Perillos aprop de Perpinyà, Sistema Arañonera, actualment amb -1349 m. a Pirineu d’Osca i molts d’altres.

.

.

També havien descobert la muntanya amb passió i va passar l’inevitable. L’any 1985 van fundar l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Des de llavors, els membres de l’AEP han recorregut quasi tots els massissos coneguts, tals com els Pirineus, Alps, Andes, o l’Himàlaia.

.


[1] Per designar el petit llum de butxaca format per una capsa, on van allotjats una pila o més acumuladors recarregables, una bombeta elèctrica amb un reflector lluminós i un interruptor, es fan servir els noms llanterna i lot. Per exemple:

.

Els que vulguin fer nit a la casa hauran de dur una llanterna. Per fer els jocs de nit ens demanen una lot.

.

La nostra entitat organitza activitats i gestiona les targetes federatives tant de la F.E.E.C. Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya com de la F.C.E. Federació Catalana d’Espeleologia.

.

A continuació us adjuntem l’enllaç a la pàgina web de la federació, a l’apartat LLICÈNCIES, per qui es vulgui federar en Espeleologia.

.

El resum de preus llicències 2021 i la llista de preus 2021.

.

Recordar-vos que, quan feu l’ingrés, cal indicar en l’espai destinat a observacions: el NOM COMPLET – TIPUS DE LLICÈNCIA.

.

El compte on fer l’ingrés és:  LA CAIXA (IBAN): ES87 2100 0050 2601 0353 4007

.

Per més informació, Àrea de Joventut de Can Genís o podeu enviar un correu a l’Equip de Espeleologia a aep.eep@gmail.com

.

BENVINGUTS A EQUIP ESPELEOLOGIA DE PALAFRUGELL

.

Salut


Notice: Undefined variable: categorias in /home/aepalafrrk/www/wp-content/themes/Vertex/page.php on line 21