Oncobike 2017

La segona edició de l’Oncobike recull més de 30.000 euros

La Vall de Llémena va ser l’escenari de luxe de la segona edició de l’Oncobike, la cursa solidària en BTT impulsada per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de recaptar fons per millorar el servei de llar-residència que l’entitat ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars. Aquest any s’han inscrit a la cursa un total de 306 ciclistes repartits en 51 equips -quatre més que en la passada edició- i entre tots han aconseguit recollir 31.374 euros per a aquesta causa. La xifra encara no és definitiva, ja que la plataforma de donacions continuarà oberta a la web www.oncobike.cat uns quants dies més.

DSC07492_original

Per segon any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova ha estat la localitat de Sant Gregori, que ha acollit la sortida i l’arribada. Aquest any els equips podien optar entre dos recorreguts: 200 km (+4.913m) o 150 km (+3.416m). Dels 51 equips inscrits, 45 han fet el recorregut més llarg, mentre que 6 han optat per fer la distància més curta.

La sortida va tenir lloc puntualment a les 8 del matí, enmig d’un ambient molt festiu, ja que la prova no té caràcter competitiu. Tot i això, l’organització cronometra la prova i ofereix una classificació final que es pot consultar a la web http://www.9hsports.cat/. L’evolució de la cursa es va poder seguir també en directe al llarg de tot el dia a través de la mateixa web. El primer classificat de la cursa llarga (200km) ha estat l’equip Radikal Bikes Lexus, amb un temps de 10:11:06, seguit de Pedals Bike (10:47:53). Per la seva part, l’equip XC Bikes encapçala la classificació de la cursa curta (150 km) amb un temps de 11:37:56.

ONCOBIKE 2017

Hi van participar dos equips de Palafrugell i un de Palamós amb un molt bon resultat. Per una banda, l’Agrupació Excursionista de Palafrugell, format per Olga Roig, Laura Rovira, Mariona Moreno, Mercè Pallarès, Gemma Planas i la Marta. I, per l’altra, el BTT Palafrugell, amb David Vilosa, Jordi Coll, Xevi Fiego, Miquel Carreras, Jordi Ros i Gerard Castellà. Així com els Peix Fresh Team, amb en Carlus Sala, Pitu Garcia, Alec Ramon, Toni Segura, David Sagrera i Salvador Aixarch. L’experiència va ser tan gratificant que, en finalitzar la prova i entremig de cerveses i massatges, més d’un i d’una ja havien decidit que l’any que ve repetirien.